Επιστροφές Προϊόντων

Μπορείς εύκολα να επιστρέψεις ένα προϊόν που αγόρασες μέσω του marketfix.gr, είτε γιατί απλά άλλαξες γνώμη και δεν το θέλεις πια, είτε γιατί παρέλαβες προϊόν άλλο από αυτό που είχες παραγγείλει, είτε γιατί το προϊόν που παρέλαβες είναι ελαττωματικό ή υπέστη ζημιά κατά τη μεταφορά του. Όποιος και αν είναι ο λόγος επιστροφής, θα πρέπει να κάνεις αίτημα επιστροφής, είτε μέσω του λογαριασμού σου στο marketfix.gr, είτε σε περίπτωση που δεν έχεις λογαριασμό, μέσα από το marketfix.gr ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο που θα βρεις στο email με την αποδοχή της παραγγελίας σου και βάζοντας τον αριθμό της παραγγελίας σου.

Προϋποθέσεις Επιστροφής

Για να μπορέσεις να επιστρέψεις ένα προϊόν που αγόρασες από οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κατάστημα θα πρέπει:

 • Η αγορά να έχει πραγματοποιηθεί μέσω του marketfix.gr.
 • Να μην έχουν περάσει δέκα τέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα που παρέλαβες το προϊόν. 
 • Να έχεις στη διάθεσή σου το νόμιμο παραστατικό αγοράς. Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν μπορεί να ασκηθεί σε περίπτωση αγοράς προϊόντος με τιμολόγιο.

Λόγοι Επιστροφής

Παραλαβή λάθους προϊόντος

Εάν το προϊόν που παρέλαβες είναι λάθος, μπορείς να το επιστρέψεις εντός δέκα τεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος, υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν θα είναι αχρησιμοποίητο, στην αρχική του κατάσταση και χωρίς σημάδια φθοράς. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περιγράψεις το πρόβλημα και να επισυνάψεις σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την αποστολή λάθος προϊόντος από το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Ελαττωματικό προϊόν

Εάν το προϊόν που παρέλαβες είναι ελαττωματικό ή δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του, μπορείς να το επιστρέψεις και να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων. Θα πρέπει να ενημερώσεις το συνεργαζόμενο κατάστημα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Το marketfix.gr αναλαμβάνει να παραλάβει και να διεκπεραιώσει τυχόν αίτημα επιστροφής σου που αφορά σε ελαττωματικότητα εφόσον κάνεις αίτημα επιστροφής εντός δέκα τεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των προϊόντων σου. Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας, θα πρέπει να επικοινωνήσεις απευθείας με το συνεργαζόμενο κατάστημα από όπου πραγματοποίησες την αγορά σου. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περιγράψεις το πρόβλημα και να επισυνάψεις σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την ελαττωματικότητα του προϊόντος.

Είναι ευθύνη του συνεργαζόμενου καταστήματος για τους έξι (6) πρώτους μήνες, μετά την αγορά, να αποδείξει ότι δεν είναι ελαττωματικό το προϊόν. Μετά την περίοδο αυτή και ως το τέλος της νόμιμης εγγύησης, είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδείξει την ελαττωματικότητα. Σε περίπτωση διαφωνίας του με το συνεργαζόμενο κατάστημα μπορεί να απευθυνθεί στα Πολιτικά Δικαστήρια, ή σε φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

Λοιπές κατηγορίες που εντάσσονται στα ελαττωματικά προϊόντα

Στην ίδια κατηγορία (ελαττωματικό προϊόν) εντάσσονται και περιπτώσεις προϊόντων που υπέστησαν ζημιά κατά την μεταφορά ή προϊόντων (π.χ. φαγητά-ποτά) με σύντομη ημερομηνία λήξης. Και στην περίπτωση αυτή, φρόντισε να κρατήσεις τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία διαθέσιμα (π.χ. φωτογραφία προϊόντος) εφόσον σου ζητηθούν. Το marketfix.gr έχει ορίσει αυστηρούς όρους συμμόρφωσης ώστε τα συνεργαζόμενα καταστήματα να προσφέρουν προϊόντα που συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου, ειδικά αυτά που προσφέρουν εδώδιμα προϊόντα. Ωστόσο σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης για το προϊόν που παρέλαβες ή δεν έχει οδηγίες-περιγραφή στα ελληνικά παρακαλούμε να μας ενημερώσεις άμεσα ώστε να διερευνήσουμε το περιστατικό και να σε εξυπηρετήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να απευθυνθείς στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας ή στον  ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ). 

Αλλαγή γνώμης 

Ως καταναλωτής (και όχι ως πελάτης που αγόρασες το προϊόν με τιμολόγιο), έχεις το δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από την αγορά σου μέσω του marketfix.gr, εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος, υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν θα είναι αχρησιμοποίητο, στην αρχική του κατάσταση και χωρίς σημάδια φθοράς. Το προϊόν θα πρέπει επιπλέον να επιστρέφεται με όλα τα παραρτήματα και έντυπα που τυχόν το συνοδεύουν, στην αρχική του κατάσταση και να συσκευάζεται είτε στην αρχική του συσκευασία, είτε με παρόμοιο τρόπο. Δεν δικαιούστε πλήρη επιστροφή πληρωμής εάν τα επιστρεφόμενα αγαθά έχουν μειωθεί ή αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο.

Εξαιρέσεις Επιστροφής

Ρητώς ότι εξαιρούνται του δικαιώματος υπαναχώρησης του άρθρου 4 του Ν 2251/1994, οι εξής κατηγορίες Προϊόντων:

 • εκείνα που έχουν αγορασθεί με τιμολόγιο (1α περ. 1 του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών).
 • εκείνα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένα (π.χ. μπλούζα με τα αρχικά γράμματα).
 • εκείνα που μπορούν να αλλοιωθούν (π.χ. καφέδες, αναψυκτικά) ή λήγουν σύντομα (π.χ. τρόφιμα)
 • εκείνα που είναι σφραγισμένα και δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση (π.χ. ακουστικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας).
 • εκείνα που μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.
 • οινοπνευματώδη ποτά, η τιμή των οποίων έχει συμφωνηθεί κατά την αγορά, και η πραγματική τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις στην αγορά, τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελέγξει ο Συνεργάτης.
 • συμβάσεις κατά τις οποίες ο Πελάτης έχει ζητήσει ειδικά επίσκεψη από τον προμηθευτή με σκοπό να πραγματοποιήσει επείγουσες επιδιορθώσεις ή την εκτέλεση εργασιών συντήρησης. Εάν, στην περίπτωση τέτοιας επίσκεψης, ο Συνεργάτης παράσχει υπηρεσίες επιπλέον εκείνων που ζητήθηκαν συγκεκριμένα από τον Πελάτη ή Προϊόντα πέρα από τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν υποχρεωτικά κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης ή κατά τις επιδιορθώσεις, το δικαίωμα υπαναχώρησης εφαρμόζεται στις εν λόγω πρόσθετες υπηρεσίες ή Προϊόντα.
 • Σφραγισμένα ηχητικά έγγραφα ή σφραγισμένα βίντεο ή λογισμικό για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκε μετά την παράδοση.
 • εφημερίδες και παντός είδους περιοδικά, εξαιρουμένων των συνδρομητικών συμβάσεων για την προμήθεια αυτών των εντύπων
 • ψηφιακό περιεχόμενο μη παρεχόμενο πάνω σε υλικό μέσο, εάν η εκτέλεση ξεκίνησε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή και την επιβεβαίωση εκ μέρους του ότι χάνει έτσι το δικαίωμα του υπαναχώρησης.

Οδηγίες Επιστροφής Προϊόντων

Προκειμένου να επιστρέψεις ένα προϊόν θα πρέπει:

 • Να φροντίσεις να συσκευάσεις καταλλήλως το προς επιστροφή προϊόν, ώστε αυτό να μη κινδυνεύει να υποστεί βλάβη-ζημιά κατά τη μεταφορά οφειλόμενη σε ελλιπή ή μη κατάλληλη συσκευασία. Ειδικότερα τα προς επιστροφή προϊόντα λόγω υπαναχώρησης, ή αυτά που απεστάλησαν εσφαλμένα από το συνεργαζόμενο κατάστημα, θα πρέπει να είναι στην αρχική άριστη κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν και ως εκ τούτου να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να μην έχουν σημάδια ή φθορές, να βρίσκονται στην πλήρη αρχική τους συσκευασία συμπεριλαμβανομένων των τυχόν  έντυπων οδηγιών χρήσεως, εγγυήσεων, και εξαρτημάτων που τα συνοδεύουν.
 • Το προϊόν να συνοδεύεται από το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς.
 • Να συμπληρώσεις στην φόρμα επιστροφής τα στοιχεία που απαιτούνται (διεύθυνση παραλαβής, χρονικό διάστημα που εξυπηρετεί για την παραλαβή κλπ) προκειμένου η συνεργαζόμενη μεταφορική μας εταιρεία να παραλάβει το προς επιστροφή προϊόν από το χώρο που θα υποδείξεις.

Χρέωση Μεταφορικών

Επιβαρύνεσαι με τη χρέωση μεταφορικών εξόδων μόνο στην περίπτωση αιτήματος επιστροφής λόγω υπαναχώρησης. Το κόστος των μεταφορικών εξόδων θα αφαιρεθεί αυτόματα με το προς επιστροφή ποσό που πρόκειται να λάβεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν επιβαρύνεσαι με οποιοδήποτε μεταφορικό κόστος. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις άλλο μεταφορικό μέσο για την επιστροφή του προϊόντος, το  marketfix.gr δεν αναλαμβάνει να καλύψει το σχετικό έξοδο.  

Εγγύηση Προϊόντων

Νόμιμη Εγγύηση

Ως νόμιμη εγγύηση ορίζεται η ευθύνη που έχει το συνεργαζόμενο κατάστημα αν το προϊόν, κατά την παράδοσή του στον καταναλωτή, είναι ελαττωματικό ή δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του, όπως αυτά περιγράφονται από το συνεργαζόμενο κατάστημα στο marketfix.gr. Η διάρκεια της νόμιμης εγγύησης για καινούργια και μεταχειρισμένα προϊόντα είναι δύο (2) χρόνια. Παρόλα αυτά, ειδικά για τα μεταχειρισμένα προϊόντα, το συνεργαζόμενο κατάστημα και ο καταναλωτής, μπορούν να συμφωνήσουν σε μικρότερη περίοδο, αλλά όχι μικρότερη του ενός έτους. Κατά τη διάρκεια της νόμιμης εγγύησης, ο καταναλωτής μπορεί να απευθυνθεί στα Πολιτικά Δικαστήρια, σε περίπτωση διαφωνίας του με τον πωλητή ή σε φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

Εμπορική Εγγύηση

Η εμπορική εγγύηση παρέχεται προαιρετικά από τον πωλητή ή τον παραγωγό, επιπλέον της νόμιμης εγγύησης, και αφορά επισκευή προϊόντος ή αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων, σύμφωνα με τους όρους της εμπορικής εγγύησης, χωρίς επιβάρυνση του καταναλωτή, αν το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του. Ο καταναλωτής απευθύνεται στον εγγυητή για την τήρηση της εγγύησης και στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή για τη διερεύνηση τυχόν παράβασης.

Επιστροφή Χρημάτων

Έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς την εξέλιξη του αιτήματος επιστροφής που υπέβαλλες ηλεκτρονικά οποιαδήποτε στιγμή μέσα από τον λογαριασμό σου στο marketfix.gr καθώς και να επικοινωνείς άμεσα με αποστολή μηνύματος προς το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος επιστροφής από το συνεργαζόμενο κατάστημα, η επιστροφή των χρημάτων που έγινε με χρήση κάρτας κατά την αγορά θα λαμβάνει χώρα υποχρεωτικά μέσω του συνεργαζόμενου ιδρύματος πληρωμών, EveryPay, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του τελευταίου από εμάς.

Αν η αρχική πληρωμή έγινε με αντικαταβολή, τα χρήματα επιστρέφονται στον λογαριασμό που μας έχεις δηλώσει . Για την επιστροφή των χρημάτων μεσολαβούν 5 με 7 εργάσιμες ημέρες ανάλογα με τις διαδικασίες κάθε τράπεζας. Όταν η επιστροφή χρημάτων ολοκληρωθεί, θα δεις σχετική επιβεβαίωση στο ιστορικό της παραγγελίας σου καθώς και την αντίστοιχη ενημέρωση στις κινήσεις του λογαριασμού σου.

Σε περιπτώσεις επιστροφών λόγω υπαναχώρησης ή αποστολής λάθους προϊόντος, το συνεργαζόμενο κατάστημα θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μέσω marketfix.gr με τον πελάτη και να προχωρήσει σε πίστωση μέρους του τιμήματος, εφόσον προκύπτει επαρκής δικαιολογητικός λόγος 

Main Menu